Последни новини

Дружество Radiology Together получи акредитация за организация на две научни сесии

дата : 30.06.2019

Уважаеми колеги,


С радост Ви съобщаваме, че младежкото дружество Radiology Together получи акредитация за организация на две научни сесии на предстоящия...

arrowвиж още...


"Стремежът към качество не е действие. То е начин на живот"


Аристотел


Clinical Cardiac CT Anatomy and Function

Ethan J.Halpern, Second Edition, Thieme 2011


Имам удоволствието да представя второ издание на Clinical Cardiac CT-Anatomy and Function под редакцията на проф. Ethan J.Halpern. Заедно със своите сътрудници проф. D.Levin, J.Gomberg, D.Fishman, A.Giltner, A.Owen и D.Zwas от Thomas Jefferson University, той ни предоставя своя поглед към анатомията и физиологията на сърцето. Книгата е част от голямата поредица учебни памагала, издавани от Thieme, добре структурирана и онагледена както с множество илюстрации, така и с пряка връзка с интернет сайт и DVD, съдържащи множество допълнителни случаи.

 

Авторите следват характерното съдържание за базисните учебници, разглеждащи рентгеновата анатомия и методи за изследване на сърцето – принципи на изследване, анатомия и физиология, варианти и вродени аномалии, коронарна патология и постоперативна оценка. Не са пропуснати патологията на аортата и сърдечните клапи, както методите за оценка преди електрофизиологични процедури. По-интересно е структурирането на клиничните примери, онагледяващи основното съдържание, представени в допълнителния диск. Той предоставя практическа информация като отделните сектори разглеждат вариантите в коронарната циркулация и видовете бай-пас процедури, различните нарушения в кинетиката на миокарда и патологията на клапите. Този синхрон между теория и практически примери е изключително полезен при една нетрадиционна за конвенционалния рентгенолог патология, каквато е сърдечната. Познанаването на клиниката, функционалните нарушения и произтичашите от тях морфологични промени са ключ към правилната интерпретация на образа при отделния пациент.

Kнигата се чете лесно, като дори опитният специалист може да намери полезна информация в ежедневната си практика. Добрият дидактичен подход прави Clinical Cardiac CT подходящ учебник за всички, които имат интерес към патологията на сърцето и големите съдове.


Г.Кирова

Сайтът е създаден от 2P web design